Хороскоп / Хороскоп
O chinese horoscope facebook1

КИНЕСКИ ХОРОСКОП - ГОДИНА ЦРВЕНОГ ВАТРЕНОГ ПЕТЛА

Традиционалним ватрометом, звоњавом гонгова и карневалским плесом змајева, у поноћ, 28. јануара, Кинези су испратили годину Мајмуна и дочекали годину Ватреног Црвеног Металног Петла која ће трајати 13 лунарних месеци. Имаће 384 дана и завршиће се 15. јануара 2018. Ево шта нас очекује током њеног трајања.

Са највише пекиншке куле Џинглоу, недалеко од Забрањеног града, огласило се највеће кинеско звоно које је заглушујућом звоњавом 108 пута зазвонило најављујући долазак нове 4714. лунарне године. По кинеском хороскопу, 28. јануара завршава се година Црвеног Ватреног Мајмуна и почиње година Пурпурног Ватреног Петла. У кинеској астрологији година Црвеног Петла под владавином је елемента фиксног Метала. Друго име за Петла јесте Феникс, што говори у прилог томе да је ово веома борбен знак, логичан, добар планер и стратег. Будући да је веома интелигентан, брзо доноси одлуке. Сналажљив је у свакој ситуацији. По природи је перфекциониста и може бити строг критичар.

Петао је симбол Сунца, јер од раног јутра његовим кукурикањем почиње дан. Кинези у Петлу виде симбол пет врлина: храбрости, доброте, оданости, достојанства и добре воље. Тежи поштењу, мрзи слабост, подстиче контролу и дисциплину. Нема разумевања за претерану осетљивост.

ПУТЕВИ НОВЦА

Према кинеском лунарном календару, година Ватреног Металног Петла пре свега везује се за акцију, динамику, али и за сигурност. Петлови су јаки, тајанствени и мирни, лако освајају шармом. Али, могу бити и нападни, агресивни, брбљиви и постати ваш најгори кошмар, јер је овај знак увредљив и ратоборан. Реч је о веома амбициозном знаку, који је спреман на напоран рад како би остварио успех. Умеју да буду лукави кад треба, тешко их је од нечега одвратити кад једном нешто науме. Петлови воле и поштују истину и правду. С обзиром на то да Ватра топи Метал, могућа је нестабилност на политичкој сцени. У том смислу, иако у основи постоји конфликт, ипак су прилагодљивост и спремност да се разговором дође до решења – израженији. Петао је знак преговарача и дипломате који узима ствари у своје руке. Велике корпорације испровоцираће нестабилност и могуће штрајкове. Климатске промене се настављају.

Будући да је ово година којом влада Јин, она многима може пружити могућност за богаћење, уколико буду имали довољно спретности и сналажљивости јер је Јин метал симбол за новац. Метал је пре свега везан за запад и север као правце света. Северозападу ће донети лошу срећу, препреке и тешкоће. Ако вам се на северозападу налазе улазна врате, обавезно поред њих окачите металне звончиће. Друга угрожена област јесте исток, посебно када су у питању здравље и имунитет. У овај део стана, како бисте ублажили ову енергију, окачите низ од шест новчића, повезаних црвеном траком. Западни део простора не треба узнемиравати било каквим обимнијим радовима, реновирањем, градњом, јер ћете на тај начин покренути лошу енергију. Пурпурна и црвена боја не би смела да буде много заступљена у гардероби и декорацији. Боје које ове године доносе срећу су смеђа, жута и златна.

ГОДИНА ЗА ЉУБАВ

Години Металног Петла припадају људи рођени у години затамњене боје, а остали такође припадају овом знаку, али не и елементу: 1921, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993. и 2005. године. За њих ће ово бити посебна година. Особе рођене у овим годинама знака имају велики его. Требало би да пораде на својим врлинама и смање доживљај о себи. Такође, не би смели да анализирају све и свашта, поготово једну љубавну везу. Неписано је правило да се Петао заљубљује у особу која није слободна. У том случају, не плаши се ривалитета и не бира средства да дође до циља. Петао може бити изразито заљубљен, веома је емотиван и брижан кад воли. Љубав му је битна колико и каријера. Он је херој и освајач.

У години Петла пазите да никад не прихватате ствари лично, посебно у ситуацији када се деси да уђете у страсну расправу. Петао ретко кад уме да разграничи нежна осећања од страсти, без обзира на животну доб. У овом знаку гори вечна ватра љубави, коју је спреман да доказује у сваком тренутку. Петао жуди за сигурношћу, миром, устаљеним навикама и дубоком љубављу. Ово је идеална година за потомство, а повољна је и за брак. Проводите што више времена са породицом. Пазите се у години Металног Петла болести које се преносе сексуалним путем.

Највише среће током године, осим Петла, имаће Змије и Биволи, а најмање они рођени у годинама владавине Пацова, Овце, Козе, Коња и Зеца/Мачке. Занимања која доносе добробит су глума, стоматологија, козметика, све у вези са модом и естетиком, као и естетска хирургија, осигурање, војна занимања, посебно када је реч о официрима у војсци, као и финансијским саветницима. Савет: никако се не упуштајте у ризичне послове. Држите се познатих путева и радите оно у чему сте најбољи.

 

ПАЦОВ

(1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008...)

Пацов и Петао нису добар спој, заправо су – лош. У овој години можете да очекујете више сукоба у свим међуљудским односима. Ви тешко прихватате друге онаквим какви јесу, а ни сами се не отварате довољно. А ова година има задатак да вас научи да се другима представљате онаквима какви јесте и покажете дубљу страну своје личности. Иако сте индивидуалац, ове године неопходно је улагати енергију у заједништво. Профитираћете ако се налазите у пријатељским односима са Петлом, Змијом или Биволом, јер њих ће пратити добра срећа. Потрудите се да своје делатности и жеље усмерите само ка једној животној сфери, и то максимално. Ваш успех зависиће од улагања, посвећености, па чак и искључивости. Имаћете заштиту много већу од других. Почиње нова пословна фаза у којој ћете градити вашу каријеру. Имате услове за напредак, али пут вам се може учинити мукотрпан и пун препрека. Можете успешно да побољшате свој имиџ и друштвену позицију. Могло би да вам се посрећи на плану љубави, и то посебно ако сте у вези са Мајмуном или Змајем. Љубав се налази у вашој непосредној близини, зато се осврните око себе што пре, јер нема разлога да губите иједан трен радости. Ова година повољна је за љубав.

БИВО

(1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009...)

Вама је ова година идеална, ви и Петао сте суперспој. Очекује вас велика љубав и партнерство које може донети велике успехе и пословно проширење, чак и на глобалну сцену у неком смислу. Пред вама је једна стабилна пословна година, током прва три месеца очекује вас напредак, само не трошите непотребно снагу. Финансијска ситуација до јесени могла би да буде веома повољна, а од јесени чувајте се непотребних издатака. Уз добру организацију буџета и јасне идеје шта и како треба да одрадите, можете да пребродите критичне тренутке, којих ће бити, иако вам је година генерално добра. Сва животна поља од вас захтевају ангажовање уз максимум дипломатије. Неке циљеве лако ћете досегнути, неке не. Емоционални живот доноси потребу за променом која ће резултирати новом везом или новим чланом породице. Уколико сте усамљени, идеалног партнера можете пронаћи у особи рођеној у години Пацова или Петла. Никако не улазите у паралелне везе, јер би то могло да угрози ваш брак.

ТИГАР

(1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010...)

Чести су неспоразуми у години Петла, што може да створи проблеме у вашим односима. Морате да будете спремни на комуникацију како би све око вас функционисало и опстало. Година Петла за вас може значити много радости, нових искустава и успешних почетака. Потрудите се да будете у центру пажње, на местима где се дешавају актуелни догађаји, будите директни и храбри, али не брзајте, пустите друге да вас воде. Будите стрпљиви и пажљиви, консултујте се са Петлом, који је промишљенији од вас јер му треба више времена да се за нешто одлучи пре него што се залети. За вас је ова година само припрема за велико финале, које ће стићи током наредне године. Зато направите добар старт. Током ове године моћи ћете да одахнете од бројних проблема и муке коју вам је задала претходна година. Не очекујте стабилност одједном, она ће сигурно стићи, али тек негде у другом делу године. Будите штедљиви и чувајте новац јер ће вам бити потребан за нека велика улагања која ће уследити током 2018. У сваком случају, током ове године решићете неке важне ствари – запослење, промена посла или унапређење. Могућ је контакт са иностранством или са страном фирмом, било да је реч о пословном или емотивној бези. Нова љубав доћи ће као плод пословне или едукативне сарадње. Пред вама је занимљива и динамична година на емоционалном плану, бићете отворени за нове ситуације, као и за стабилизовање постојећих.

ЗЕЦ/МАЧКА

(1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011...)

Ово није идеална година за вас, а чак вам може донети и неки пех. Ви и Петао сасвим сте супротни у сваком погледу, немате апсолутно никаквих додирних тачака или интересних зона. Многима од вас нуде се радикалне промене у пословној сфери. На помолу су новине које би требало да вам обезбеде бољитак у овој и наредној години, али морате им се прилагодити. За сада је важно да верујете у себе, а то током ове године неће бити лако. Има индиција да ћете желети много тога да промените или ће те промене просто доћи саме од себе: од стила одевања, фризуре, посла, дома, намештаја, аутомобила, пријатеља, партнера. У свим вама битним областима догађају се промене које нисте планирали и желели. За мање срећне, то је време здравствених проблема, исцрпљености, недовољних прихода на послу, захлађења у битним међуљудским односима. Нема повољних услова за остваривање ваших жеља и потреба. Зато не разбацујте своје ресурсе улудо и нерационално. Ради заштите носите привезак змаја!

ЗМАЈ

(1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012...)

Током година владавине Петла, вама се увек препоручује рад на односу, као и много више стрпљења него што га ви иначе имате. Наглашен је успех и напредак везан за романтичну љубав, планирање будућности и напредак у послу. Искуство показује да ви током ове године решавате барем једну битну животну област. Постављате темеље за неке будуће догађаје. Време је да целокупну енергију усмерите ка емоционалном плану, стварању породице или проширењу исте. Најзначајније промене година ће донети слободним припадницима овог знака, које очекује велико изненађење. Познанство са особом коју сигурно препознајете из својих снова, резултираће конкретном променом у вашем животу, која за многе значи и селидбу.

ЗМИЈА

(1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013...)

Година у коју сте закорачили, подржава све ваше особине, осим грамзивости, сујете и лошег односа према новцу. Ваш циклус раста покренут је 2012/2013. године и креће се ка свом врхунцу, посебно ако се на крају године вашег рођења налази број 3, ви ћете имати неку врсту „жетве”, сазрелих плодова претходних промена и активности. За оне рођене са бројкама 6 и 7 на крају године рођења, ово би могла да буде помало незгодна година, која захтева дозу прилагодљивости. Време је да започнете рад на унутрашњим променама, како би са спољним околностима и окружењем лакше изашли на крај. Новац ће играти велику улогу у наредном периоду, а начина да га додатно обезбедите има неколико. За шта год да се одлучите, важно је да се држите своје стручне оријентације, јер брзина и начин обављања делатности доносе предност над конкуренцијом. Важне емотивне одлуке не треба одлагати, јер се ни ваша осећања ни потребе неће мењати. Покушајте да се опустите и уживате у сваком сегменту свог живота.

КОЊ

(1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014...)

Вама лако може да се деси да се заљубите или да вас еротски привуче један Петао. Ако с овим знаком пословно или пријатељски сарађујете на неком пројекту, направићете много тога доброг. Једино је важно да успете да се уздржите од свађе око превласти, која би могла да умањи вашу љубав или заједништво и жељу да будете заједно. Комуникација ће бити ваша слаба тачка током ове године. Како ви не волите ограничења, сметаће вам и дисциплина коју неко покушава да вам уведе. Пожељно је да покушате да раздвојите пословно од приватног и да мало да успорите. Година пред вама носи добре прилике, али све морате да радите са мање страсти. Пазите се било каквих ризичних понуда и с ким се удружујете. Не причајте много о оном што планирате и будите тактични. Без муке, ове године нема ни успеха. Очекујте промене на љубавном плану и нову везу.

КОЗА/ОВЦА

(1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015...)

Ви и Петао сте лош спој, па тако можемо посматрати и ову годину. Неће вам баш све ићи од руке. Пролазићете кроз турбулентан период на пословном плану. Све током године може да функционише са великим проблемима, а комуникација ће бити слаба страна свих ваших односа. Ваша пословна ситуација могла би да буде обојена оваквим дешавањима, па су односи са претпостављеним и сарадницима прилично неуједначени. Суздржите се од неумесних коментара, јер би ваша хировитост могла да услови одређене проблеме, не само у пословном окружењу, већ и у оквиру породице. Водите рачуна о томе шта пред ким причате, никако не улазите у рискантне послове. Будите пажљиви и с новим особама у свом окружењу. Не трошите више него што зарађујете. Можете да остварите додатне приходе бавећи се нечим што би се могло окарактерисати као „уради сам”. Породица и пријатељи играће важну, можда најзначајнију улогу, и на том пољу очекује вас заслужени мир и благостање.

МАЈМУН

(1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016...)

За вас ова година неће бити много забавна. Ипак, ако било коју ситуацију неозбиљно схватите, на пословном или емоционалном плану, то што желите неће дуго трајати. Само ако будете спремни на сарадњу, остаћете на трону који сте претходне године освојили. Јасноћа у комуникацији веома је важна, као и разговор пре доношења одлуке. Пословних понуда биће и даље, могуће су и неке које долазе из иностранства. А зарада је могућа и од хобија. Већина вас налази се на стабилним позицијама, али ово је година која појединима може донети сјајне промене. Послови свакако не треба да мењају правац, али било би корисно да промените начин рада и приступ. Ако сте слободни и желите да пронађете сродну душу, пазите да не прекинете везу која је прилично стабилна, зарад нечег што неће опстати. Није добро да љубав и бизнис буду у било каквој вези, то би могло да закомпликује ваше пословне односе. Пред вама је много повољнија година за љубав него што је била претходна.

ПЕТАО

(1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017...)

Већина сеоских домаћинстава не држи два петла јер су у сталном сукобу, зато пазите да током ове године не ступате у блиске односе са особом која је рођена у вашем знаку, што може бити веома лош спој. У сваком другом смислу, током ове године пратиће вас срећа, али пазите на однос са Коњем, Зецом и Овцом. Ви и сви претходно поменути знаци, у партнерству, пословном или емоционалном, постајете слабији. Кад нешто у сарадњи с овим особама не буде у реду, будите сигурни да треба да мењате себе, а не другу страну. Током ове године очекује вас доста повољних пословних прилика, већа зарада, али и могуће наследство или наплата неких заосталих потраживања. Најбоље је да се ослањате на своју интуицију и инстинкте, посебно то чините када треба правити нека већа улагања и усмеравање финансија. Ово је година у којој треба да будете нескромни у сваком смислу. Оно што пожелите, моћи ћете да остварите, уз минимум туђе помоћи и без великих препрека. Година је изузетно повољна за стварање и увећање породице. Нова љубав очекује слободне припаднике овог знака. Поведите рачуна о свом здрављу.

ПАС

(1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006...)

Током ове године требаће вам много стрпљења. Недостатак заједничких интересовања чиниће ваш пословни или емоционални однос веома напорним за обе стране. Годинама које се завршавају са 0 и 1 доминира Метал, што је за вас посебно битно. Неко поред вас, од кога зависи ваше напредовање или опстанак, могао би да има другачије циљеве у односу на ваше. Наметљивост те особе могла би да вам смета, па ћете морати да развијате толеранцију и контролишете своју критичност. Будите мудри. Мораћете да постанете организованији. Година пред вама захтева максималан труд и залагање. Један корак вас дели до циља, а тај корак још вам је непознат. Такође, важно је знати да пословни просперитет значајно утиче на емоционални план. Било да се ради о потреби за новом љубављу или ренесанси постојећег односа, знајте да најпре себи морате да створите некакву моћ личног карактера. Она неће створити доминацију над партнером, већ однос који ће одисати хармонијом и обиљем изазова. А то је оно што вам треба.

ДИВЉА СВИЊА

(1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007...)

Ово је година у којој лако можете остварити срећу и успех, пре свега пословни, али није искључена ни срећа на емоционалном плану. Многе од вас очекује неки вид награде за дугогодишњи уложени труд. Неко ће вам бити веома наклоњен, нека моћна особа, моћи ћете да остварите све што сте замислили. Било би добро да све радите што самосталније, јер ова година није добра за пословна партнерства. Ипак, много је повољнија од претходне, што ћете увидети већ на самом њеном почетку. Прилике ће вам се ређати једна за другом. Изузетно је важно какав је ваш однос са другим особама, с обзиром на то да вам је праг толеранције све нижи. Односе са претпостављеним такође треба неговати. Лична слобода имаће важну улогу и ви је сами себи морате да обезбедите. Тек након тога можете кренути у потрагу за емоционалним идеалом, ако га већ нисте остварили. Препород на свим пољима. 

ПИШЕ: ГОРДАНА МАШИЋ

 

Хороскоп / Хороскоп
1 5wdfdsljjgfijmvel4ohvg

БАЗАРОВ ХОРОСКОП!

Glowing planet bkg2bozzb  m0000

Овнови, Јарчеви и Ваге – пробудите се!

Matt damon religion hobbies political views

ХОРОСКОП

Bez naslova

Година дрвене (yin) зелене овце

Horoskop mira adanja polak

Хороскоп