Лепота и здравље / Фитнес
140177 tamara ratkovic autorka knjige fit u trunoci sa pilatesom ff

ФИТ У ТРУДНОЋИ С ПИЛАТЕСОМ

У Аеробик & Фитнес Kлубу СТАР одржана је промоција књиге „Фит у трудноћи с пилатесом“ ауторке Тамаре Ратковић, у издању Креативног центра.

 

У књизи су представљене вежбе које се изводе током сва три триместра и којима се током трудноће олакшавају труднички дани и порођај. Вежбе које су представљене мали су део технике пилатеса, али изузетно корисне смернице за умерено вежбање у трудноћи. Према истраживањима пилатес је избор број један вежби у трудноћи, којима се појачава циркулација, смањују тегобе настале хормонским променама и растом стомака, али и побољшава целокупна телесна енергија и расположење.

Већина трудница пролази кроз здраву трудноћу без икаквих компликација. Физичка активност, уз правилну и балансирану исхрану, гарант је здравог потомства. „Фит у трудноћи с пилатесом“ један је од најлепших примера како се уравнотеженим вежбањем може бринути о здрављу у периоду трудноће. Зато, будуће маме, покрените се и уживајте у вежбању и трудноћи – изјавио је др Зоран Маричић, специјалиста гинекологије и акушерства.

Аутор Тамара Ратковић истакла је: „Ова књига је посвећена свим трудницама које желе да вежбају током 9 месеци. Било је посебно задовољство стварати књигу за коју се надам да ће бити од велике помоћи многим женама.“

 

Лепота и здравље / Фитнес
Savrsena koza

Пут до савршене коже

Zdravlje tema multipla skleroza 500

Болест која напада нервни систем