Личности / Интервјуи
 luz6825

Добротом до среће

Били смо гости у Хабад центру и дому рабина Јошуе Каминецког, његове супруге Мири и њихово четворо деце, осетили истински дух јеврејске породице у срцу Београда и чули занимљиве приче које ће и вас навести на размишљање.

ЖЕНА СЕ ПОШТУЈЕ

„Људи овде лако доносе одлуку да се разиђу. Олако за своје некадашње љубави кажу: Она је луда. Али, треба живети заједно упркос томе што то увек није лако. Брак је важан за обоје, а посебно је битан за децу. Жена је стуб породице, она има контролу над домом и образовањем деце, а њен супруг у потпуности је зависан од ње. Наша изрека каже: Бог није могао да буде на сваком месту, па је због тога створио мајке! Жена се у нашој традицији веома поштује.”

„Циљ нам је да Јевреји у Србији упознају своје обичаје, традицију и да сви пронађу партнера, мужа или жену. Не мора увек то да буде одавде, добијамо информације из целог света. Имамо једну жену која се тиме бави већ тридесет година. На срећу, ту су и модерне технологије. Радимо на томе да нема усамљених припадника наше вере. Циљ нам је да сви они буду у браку и живе по правилима своје вере”, каже рабин. 

ПИШЕ: ГОРДАНА МАШИЋ

ФОТО: МИЛОШ ЛУЖАНИН

 

Личности / Интервјуи
 luz6374

СВИ СМО ДИВНИ, СВЕ ЈЕ СЈАЈНО, САМО ШТО НИШТА НЕ ВАЉА

Mt3m4422

INTERESUJU ME LJUDI I NJIHOVE SUDBINE

12 courtyard 127 v1

Нова и стара Бриџит Џонс

Seka

Хумор је побуна

Mina

Модни дизајнери ми верују