Мода / Аксесоари
Revija. 500

Нова визија жене

Balmain студио у Паризу пун је младих, креативних људи који уз гласну музику раде дуго и напорно, а блиски су попут породице. Уживају док стварају следећу колекцију која је увек сасвим другачија од претходне – такав је случај и са најновијом, за јесен/зиму 2014/15. године

Пише: Никола Тодорић Фото: press

Млади дизајнер Оливије Рустан својим доласком на место креативног директора унео је топлину која је недостајала француској модној кући Balmain. Његов посао је уједно и његова страст и каже да он не подразумева само дизајнирање одеће, већ и креирање једне нове визије. Овакво напредно размишљање имао је и Пјер Балмен, оснивач ове париске куће. Оливије сматра да је најсексепилнији део женског тела њено лице, онда када има мало шминке и када је коса природна. Таква жена своју заводљивост открива погледом, а не гардеробом. Уколико је одећа преоптерећена богатим детаљима или је упадљива, онда лице мора бити са веома мало шминке.

Овај контраст видљив је и у новој јесењој колекцији која је представљена у Hôtel de Ville, прелепој неоренесансној палати у којој се налази градска скупштина Париза. Тамне боје, пре свега браон, сива и црна, одударале су од амбијента, а хип-хоп кројеви носе поруку да ова колекција потенцира слободу у одевању. Ауторска снага креатора је на врхунцу и у томе су се сложили модни критичари. За разлику од претходних, ова колекција се удаљава од раскоши и сјаја и одлучно стреми ка високој уличној моди. „Волим да видим обичну жену која се осећа као модел”, рекао је Рустан, а то потврђују и жене које носе Balmain и говоре таквим језиком.

Јакне и панталоне су војничког кроја са великим џеповима од грубе коже а хаљине су обавијене макраме појасевима. Пеплум блузе и хаљине главни су предлози за нову сезону. Тешке огрлице, налик онима које носе девојке из племена Падунг послужиле су креатору да истакне женски врат. Нијансе каки и ловачке зелене су веома присутне, као и дезен леопардове коже. Хаљине са прорезима и танким кожним плетеницама, мотоциклистички комбинезони и јакне, као и кратке блузе од јагњећег крзна у неонско жутој и наранџастој боји чине ову колекцију једном од најразноврснијих у сезони јесен/зима 2014/15. године. „Слобода и део моје младости” - тако је најкраће описује Оливије Рустан.

Мода / Аксесоари