Мода / Дизајнери
Revija

Жена у мушком свету

Дефиниција Dior жене подразумева пре свега слободу, снагу и амбиције. То је основа и ове јесење колекције Рафа Симонса, којом је снажној и енергичној жени понудио гардеробу каква јој је заиста потребна

Пише: НИКОЛА ТОДОРИЋ Фото: PRESS

Уметнички директор модне куће Christian Dior, Раф Симонс, и даље своје колекције заснива на идеји да жена, иако живи у мушком свету, мора бити обучена тако да изгледа доминантно. Он је преокупиран слободом и моћи којe жене данас имају у друштву па је ова колекција првенствено намењена њима. Женствен изглед и мушка смелост тешко су спојиви, те је изазов за креирање био утолико већи.

Светлост града била је инспирација за ову колекцију. Модели су транспарентни а кројеви на сакоима и реверима капута готово мушки. Палета боја је разноврсна, почев од жуте која је у нијанси боје перја канаринца, преко смарагдно зелене до плаве и боје цвета фуксије. Капути од кашмира и деколтиране коктел хаљине савршено пристају запосленим амбициозним женама. Преко хаљина носе се сакои мушког кроја, осим када су у питању оне флуоресцентних боја. Оне су из два слоја и флуидног су кроја. То изгледа као да је једна хаљина обучена преко друге: розе преко зелене или плава преко црвене. Ове јарке боје имају ефекат светлеће рекламе са Тајмс Сквера, а њихова неонска јачина чини жену јачом. Неке хаљине и капути имају пертлање као на корсетима. Раф Симонс је овом колекцијом желео да покаже обе стране женске личности, романтичну и доминантну, и тако докаже да је овакав спој могућ и идеалан за модерну жену.

Мода / Дизајнери