Мушки свет / Из мушког угла
B1b0062

ОМИЉЕН МЕЂУ ЖЕНАМА - БАЛИ БЕГ!

Чак и ако не гледате турске серије, сигурно сте запазили Бурака Озџивита, глумца који се прославио улогом Бали-бега у серијалу Сулејман Величанствени. Овај маркантни Турчин освојио је женску публику и његова појава гарант је успеха било ког ТВ формата у којем се појави

Он је славни турски глумац који на Инстаграму има скоро невероватних седам милиона пратилаца. Познат је по својој спонтаној интеракцији са фановима на друштвеним мрежама и каже да му се свиђа што га прате људи из целог света: „Углавном користим Инстаграм да бих поделио фотографије које откривају оно што ми се тренутно дешава, јер то је оно што људи очекују од мене. Фанови ме знају по ликовима које сам играо у серијама и на филму. Али, они желе да знају и Бурака ван рола које играм, тако да се на друштвеним мрежама трудим да шерујем што више ствари јер сматрам да је то важно.”

Најбољи модел Турске

Бурак Озџивит рођен је 1984. године у Мерсину, у југоисточној Турској. Занимљива појава и висина од 184 центиметра пружили су му шансу да се бави моделингом, у чему је имао доста успеха. Испричао је да је његов отац више од њега самог желео да му син постане модел, па је послао Буракову слику на такмичење Бест Модел. Мајка је била против и сматрала је да треба да заврши школу, а Бурак у то време није баш превише размишљао о будућности. Година 2003. била је преломна за њега: освојио је прво место на такмичењу Бест Модел оф Туркеy, затим и друго место на такмичењу Бест Модел оф тхе Wорлд, а убрзо су се његове фотографије нашле на насловним странама магазина Марие Цлаире и Глориа. Ипак, будући да је све време желео да постане глумац, одлучио је да стекне образовање на пољу уметности. Дипломирао је на Мармара универзитету у Истанбулу, на Факултету за примењене уметности, и све време студирања радио је као модел. У међувремену, прославио се као манекен у својој земљи и сарађивао је са многим европским брендовима.

Али, тек 2006. године привукао је пажњу турских филмаџија које су га позвале да игра у филму Екси 18/Минус 18. Улога је била мала, али те исте године поново су га звали, овога пута да глуми у трилеру Мусаллат/Инфецтед, а нешто касније и у серији Зораки Коца. Бурак је у овој серији тумачио главну улогу, јединца Омера који је одрастао у богатој и поштованој породици, размаженог младића који је до свега лако долазио. Временом је изгубио сав очев новац, а разочарани родитељи одлучили су да му пронађу супругу – ћерку очевог пословног партнера, младу, лепу и скромну девојку Ајшу.

„Начин на који се понашам у извесним ситуацијама и начин на који лик Бали-бега посматра љубав и везе, веома су слични. Телевизија и филм повезују различита друштва и земље. Као Турчина, ова улога повезала ме је са људима широм света и веома сам срећан због тога. Мужевност и снага Бали-бега учиниле су да се многи мушкарци поистовећују с њим. Он је јак ратник, али и веома осетљив и емотиван, што делује на женски део публике. Добар спој ове две стране његове личности, разлог је због којег и добијам оволико пажње данас. Искрено, он је карактер из снова за било којег глумца”, изјавио је својевремено Бурак поводом ове улоге.

Иако је током последње деценије играо различите улоге и каже да постоји делић њега у сваком од ликова које је тумачио, ипак признаје да је Бали-бег јединствен карактер: „Увек је имао став, био је стабилан и с њим се највише поистовећујем.” Занимљиво је да је лик Бали-бега допринео томе да се у Турској у моду поново врате бркови, а девојке су чак почеле да их носе и као асесоар на привесцима, накиту, као принт на мајицама... 

 

Мушки свет / Из мушког угла
Vaterpolo

Одбрана титуле шампиона

Tehnologija kitchenista

Технологија