Забава / Савет
Preporuke lhomme sport

Препоруке

Приредио: НИКОЛА ТОДОРИЋ

Аутомобил

Најновији модел

На Сајму аутомобила у Паризу приказан је нови модел Hyundai i20. Чист и једноставан дизајн, пространа и удобна унутрашњост, панорамски стаклени кров и висока технологија чине нови модел не само напреднијим од осталих већ и једним од најлепших. Базиран на сасвим новој платформи, има међуосовинско растојање које је дуже у односу на претходно а предност је и та што у кабину аутомобила може да се смести пет одраслих особа. Тим дизајнера створио је модел који одговара свим условима и све то уз економичнију потрошњу горива.

Мирис

Узбуђење и адреналин

Нови Yves Saint Laurent парфем спаја мужевност, енергију и стил. L'Homme Sport мирис даје адреналин у току радног дана а може се наносити и ноћу. У препознатљивој стакленој силуети бочице са непоновљивим дизајном металног чепа, овај мирис дефинише нови начин изражавања мужевности. Проткан је рафинираном интензивном свежином и пристаје естетски креативном и пословно амбициозном мушкарцу. (Цена: 100ml, 10.226 динара)

Вино

Врхунски квалитет

Словеначка Бела крајна је идеална дестинација за викенд одмор. Ако одлучите да посетите овај прелеп крај обавезно пробајте вина из подрума „Метлика” која имају високе међународне оцене за квалитет. “Базар” је имао ту част да завири у њихов вински подрум. Кроз њега нас је водио Андреј Шкоф и енолог Иванка Бадовинац. „Метлика” је веома позната винарија а њихова вина се продају и у Србији. Наша препорука су вина Белокрањец и Метлишка чрнина. Посетите њихову веб страницу www.kz-metlika.si

Фото-апарат

За савршен селфи

Нови модел Сонијевог фото-апарата α5100 веома је прецизан и верно ће вам служити у фотографисању, а нарочито селфи портрета. Ово је један од најмањих апарата на свету са измењивим објективом, лако стаје у џеп и може бити ваш сапутник у авантурама. Љубитељи кинематографије такође могу да уживају у прављењу видео снимака и могу бити сигурни да ће овај фото-апарат у потпуности одговарати њиховим креативним подухватима.

Културни календар

Септембарска дешавања

У градовима широм Србије током септембра организују се бројна културна дешавања. То је прилика да се посете нека места у вашој околини. Ову су наши предлози:

Од 1. до 6. септембара се у Великом Градишту одржава Међународни фестивал еколошког и туристичког филма „Силафест”.

Од 1. септембра до 31. октобра у Мајданпеку се организује уметничка радионица за дизајн накита и изложба „Уметност у минијатури”.

Од 5. до 6. септембра одржава се Интернационални карневал у Панчеву са преко три хињаде учесника.

Од 5. до 7. септембра и Инђији ће бити уприличени Дани војвођанско-баварске културе „Бершка фест”.

Од 6. до 7. септембра у Аранђеловцу ће се одржати Фестивал књиге.

Од 8. до 14. септембра не пропустите велики културни догађај „Вуков сабор” који се традиционално одржава у Тршићу још од 1933. године.

Од 9. до 13. септембра Међународни филмски фестивал „LIFE” у Лесковцу окупља све љубитење филма.

Од 12. до 20. септембра одвија се празник музике „Мокрањчеви дани” у Неготину.

Забава / Савет