Плус / Путовање
Scroll krf feb17

Крф – Смарагдна оаза Јонског архипелага

Уколико се још увек нисте одлучили за дестинацију на којој ћете провести лето, препоручујемо вам једно од најлепших грчких острва, шумовити Крф. Ово острво представља друго по величини из групе од седам Јонских острва, које због бујног зеленила и великог броја разноврсног дрвећа називају „Зелено острво“.

Крф представља острво бескрајне природне лепоте, песме и музике, комбинација коспомополитског и традиционалног. Због благе климе и велике влажности познат је по смарагдним скривеним увалама, кристално чистом мору, луксузним хотелима, лепим плажама окруженим зеленилом и непрегледним брдима обраслим маслињацима.

Љупки градићи на Крфу одступају од грчке традиције и окренути су медитеранском наслеђу. Поред прелепих плажа у пешчаним увалама налази се и сам град Крф, велики туристички центар, који представља прелепу оазу зеленила, малих острвља и тиркизних увала. Град је карактеристичан по прелепим трговима и уским уличицама у којима преовлађује венецијанска и енглеска архитектура.

За љубитеље историје културе и цивилизације, на западној страни острва налази се Палеокастритса, место на којем су археолози пронашли остатке градова описаних још у Хомеровим причама, а у околини се налазе и старе цркве и тврђаве, као и велики број манастира којих на Крфу има преко 800. Нашим туристима посебну пажњу привлачи музеј “Српска кућа”, као и острво Видо које има посебан историјски значај и повезује наш народ са Крфом. Плаже са кристално чистом водом идеалне су за љубитеље купања, роњења и морских спортова, док постоје и плаже са целодневним журкама, које су идеалне за млађе генерације. За најмлађе посетиоце острва ту је највећи аква парк у Грчкој Аqуаланд са многобројним тобоганима и базенима.

 

Једно од најпопуларнијих летовалишта на Крфу је Дасија, где Одеон Wорлд Травел својим путницима нуди смештај у студијима и апартманима Виле Прокопис, која је одлично позиционирана у непосредној близини плаже. Хотел Белведере који се налази на југо-источној обали нуди алл инцлусиве услугу по одличним ценама.

Кажу да свако ко једном посети острво Крф, увек му се враћа. Да ли је то заиста тако, овог лета уверите се и сами. У томе ће вам помоћи туристичка агенција Одеон Wорлд Травел, која је за летњу сезону 2017. припремила аранжмане у трајању од 11 и 12 дана директним чартер летом, а цене пакет аранжмана се крећу већ од 265 евра.


 

 


 

Плус / Путовање
Owt izrael

Израел – Света земља контраста

Korpa 5

Лето у Краљевим чардацима

Owt majorka

Велика дама Балеарских острва

Owt korzika

Упознајте чаробну Корзику

Img 5850 (large)

СТАРА ПЛАНИНА РЕСОРТ – ВИКЕНД ИЗ СНОВА!