Вести / Вести
Samos feb17

Самос – острво јединствене природне лепоте

Стигло нам је лето, а са њим на дневни ред долази и избор дестинације за летовање. Некима је то мукотрпан посао, док други уживају у истраживању и планирању годишњег одмора. Туристичка агенција Одеон Wорлд Травел и овог лета олакшаће вам избор својом занимљивом понудом.

Овог пута представљамо вам Самос, грчко острво јединствених природних лепота, где се историја и култура преплићу са традицијом, а мит и стварност постају једно. Ово живописно острво, чији је главни град Вати познатији као Самос, смештено је у источном делу Егејског мора. Легенда каже да је управо Самос место рођења богиње Хере, која је заштитница овог острва и у чију част је саграђено највеће светилиште на овом остру. Прекривено зеленилом и окружено бројним нетакнутим плажама, идеална је дестинација за све љубитеље природе. Ово острво место је рођења и грчког филозофа и математичара Питагоре. Бурна историја оставила је бројне трагове који данас представљају културно - историјску, уметничку и естетску вредност острва, признату и од стране УНЕСЦО-а.

На Самосу се налази велики број предивних плажа међу којима су најпопуларније Коккари, Питхагорио, Тсамадоу, Лемонакиа, Псили Амос и многе друге. Неке од најлепших плажа су изоловане и нуде потпуну приватност за све авантуристе који желе да се препусте уживању у природним лепотама острва. Уколико желите да свој одмор употпуните изласцима и ноћним проводом градови Самос и Карловасси нуде одличан и разнолик избор барова и ресторана, а сликовита и живописна места Пyтхагорио и Коккари су идеална за шетњу поред мора и уживање у одличним ресторанима. За љубитеље шопинга ту је и велики број продавница и радњи са квалитетном гардеробом али и на далеко познатим ручно рађеним накитом од сребра.

Све ово Самос чини идеалном дестинацијом за летовање, како за породичан одмор, тако и за одмор парова и забаву младих.

Најпознатији производ Самоса је вино које се прави од локалног мускатног грожђа и представља локални специјалитет који се извози у велики број земаља широм света. Шумовито острво са изузетно плодним земљиштем, планинама, бескрајним виноградима и маслињацима познато је и по производњи маслиновог уља, меда, јужног воћа, сувих смокви и бадема. Острво је познато и по народном стваралаштву а посебно по изради предивне црвене керамике, грнчарије, тепиха и лепо дизајнираних торби направљених од козје вуне и тканине.

Први полазак за Самос заказан је за 20.06. и зато немојте трошити време на размишљање, јер времена је мало, а места још мање.

Вести / Вести
Sticenici iz zvecanske

Имлек и Алмеx систем омогућили деци без родитељског старања целодневно дружење

Sky 2799

НОВА ДОНАЦИЈА НИШКЕ МЛЕКАРЕ ДЕЦИ НИША

800x600

АИК Банка и Виса вас воде на летовање!

Prtljaznikkuga

Лето је право време за куповину новог аута

San tut02 07 07 2015 05

Зашто је са тврђаве најбољи поглед на културу?