Lepota i zdravlje / Fitnes
140177 tamara ratkovic autorka knjige fit u trunoci sa pilatesom ff

FIT U TRUDNOĆI S PILATESOM

U Aerobic & Fitness Clubu STAR održana je promocija knjige „Fit u trudnoći s pilatesom“ autorke Tamare Ratković, u izdanju Kreativnog centra.

 

U knjizi su predstavljene vežbe koje se izvode tokom sva tri trimestra i kojima se tokom trudnoće olakšavaju trudnički dani i porođaj. Vežbe koje su predstavljene mali su deo tehnike pilatesa, ali izuzetno korisne smernice za umereno vežbanje u trudnoći. Prema istraživanjima pilates je izbor broj jedan vežbi u trudnoći, kojima se pojačava cirkulacija, smanjuju tegobe nastale hormonskim promenama i rastom stomaka, ali i poboljšava celokupna telesna energija i raspoloženje.


Većina trudnica prolazi kroz zdravu trudnoću bez ikakvih komplikacija. Fizička aktivnost, uz pravilnu i balansiranu ishranu, garant je zdravog potomstva. „Fit u trudnoći s pilatesom“ jedan je od najlepših primera kako se uravnoteženim vežbanjem može brinuti o zdravlju u periodu trudnoće. Zato, buduće mame, pokrenite se i uživajte u vežbanju i trudnoći – izjavio je dr Zoran Maričić, specijalista ginekologije i akušerstva.


Autor Tamara Ratković istakla je: „Ova knjiga je posvećena svim trudnicama koje žele da vežbaju tokom 9 meseci. Bilo je posebno zadovoljstvo stvarati knjigu za koju se nadam da će biti od velike pomoći mnogim ženama.“

Lepota i zdravlje / Fitnes
Savrsena koza

Put do savršene kože

Zdravlje tema multipla skleroza 500

Bolest koja napada nervni sistem