Ličnosti / Intervjui
Mina

Modni dizajneri mi veruju

Naša poznata šminkerka Mina Abramović istinski živi make up život i tvrdi da skoro svaki dan nauči nešto novo. U tome joj umnogome pomažu i kvalitetni beauty tutorijali

Piše: Vladanka Zečević Foto: Marko Vulević

Kada ste i zahvaljujući kome zakoračili u čudesni svet šminke o kome mnoge devojke maštaju?
Kod mene u životu sve dolazi spontano. Tako je bilo i sa izborom poziva. Potičem iz umetničke porodice i odmalena sam verovala u to da ću studirati Likovnu akademiju, međutim, preovladala je moja ljubav prema šminkanju. Završila sam Matis školu za kozmetiku i spletom čudnih okolnosti, nakon godinu dana, zaposlila se na BK televiziji. Od tog momenta pa sve do danas, svaki dan se usavršavam.

Moda i make up danas su bliski saradnici. Na koji način u tom smislu sarađujete sa modnim dizajnerima? Ko koga sluša?
Dizajneri, šminkeri, frizeri, stilisti i fotografi zajedno čine jednu celinu. I samo kao celina mi zajedničkim snagama dajemo proizvod koji čitaoci mogu da vide u raznim modnim magazinima. Nisam se baš usko profilisala za modne editorijale, ali to je definitivno ono što meni najviše leži. Verovatno me zbog dizajneri i zovu za svoje kampanje. Što se same saradnje tiče, uglavnom imam odrešene ruke. Ne želim da zvučim neskromno, ali čini mi se da mi veruju. Posebno naš poznati dizajner Vlada Savić, koji sa mnom voli da se konsultuje oko svega, osim oko samog dizajniranja.

Ideja je u svakom poslu najvažnija. Gde ih vi nalazite? Imate li na neki način uzore?
Ranije, dok sam bila mlada (smeh), ideje sam uglavnom nalazila u modnim magazinima. Sada, sa razvojem tehnologije i pojavom interneta, dijapazon inspiracija mnogo je veći. Instagram je moje plodno jezrgo. Tamo nalazim mnogo šminkera, koliko onih afirmisanih, toliko i onih koji to nisu, a od kojih crpim ideje. Mom afinitetu najviše odgovara poznata šminkerka Pat Mekgrat, a odnedavno i devojka koja na Instagramu ima pseudonim Lotstar.

Šta mislite o sve većoj ekspanziji beauty tutorijala?
Obožavam kvalitetne tutorijale. Oni mogu da budu vrlo korisni, posebno devojkama koje žele da nauče da šminkaju. A, naravno, i nama šminkerima radi otkrivanja novih proizvoda. Iz njih svašta možemo da naučimo.

Tri top make up proizvoda po vašem izboru su...
Dobar ten je pola posla do dobrog izgleda. Tako će se i moji top proizvodi svesti na postizanje istog. Giorgio Armani Luminous Silk Foundation ili Too Faced Born This Way, tečni su puderi koji lice čine nežnim, a boju tena ujednačenom. Na drugom mestu su korektor Yves Saint Laurent Touche Eclat ili skoro otkriveni Inglot. Oni imaju odličnu pokrivnu moć, a u isto vreme su lagani za najosetljiviji deo lica (područje oko očiju). I, naravno, tu je neprevaziđeni MAC Mineralize Skin Finish Soft And Gentle Highliter koji savršeno ističe jagodice i lice čini svežijim.
 

Ličnosti / Intervjui
 luz6825

Dobrotom do sreće

 luz6374

SVI SMO DIVNI, SVE JE SJAJNO, SAMO ŠTO NIŠTA NE VALJA

Mt3m4422

INTERESUJU ME LJUDI I NJIHOVE SUDBINE

12 courtyard 127 v1

Nova i stara Bridžit Džons

Seka

Humor je pobuna