Ličnosti / Tema broja
A87440dfa3f05ae573dd58bf7dfe6d8c

PRIJATELJICA KOJA ŽIVOT ZNAČI!

Ako postoji osoba koja zaslužuje osmomartovski osvrt, cvetić i poljubac, to je svakako vaša najbolja prijateljica. Evo i zašto...

Zamislite jedno savršeno jutro. Budite se radosni i osećate da će vam sve krenuti od ruke. Da kao Mida taknete prekidač za ringlu, u trenutku bi se pozlatio. I okrećete prekidač, jednom, dvaput. Od zlata ni traga, a ni od struje, ima je koliko i u iscureloj bateriji koju još od useljenja čuvate u fioci kao da je, bože me oprosti, relikvija. Svaka nepočupana dlaka na telu vam se ježi od pomisli da na zakazan razgovor za posao morate otići bez prve, prave jutarnje kafe! I šta ćete uraditi? Naravno, pozvaćete najbolju prijateljicu da joj se siti izjadate.

Budući da prijateljica ne radi na važnom položaju u Elektrodistribuciji, nema ni ručni generator za struju niti poseduje šamanske veštine za astralnu projekciju džezve sa spasonosnim vrućim napitkom, postavlja se pitanje zašto je zovete. A zašto je ne biste pozvali? Pa ona je do sada ispratila svaki sekund vašeg života, čak i onaj koji ste vi propustili, pa bi komotno mogla da napiše vašu biografiju. I to s povezom preko očiju. Levom rukom. A vi ne biste morali da dodate tom zborniku sopstvenih dogodovština, čak ni neobavezni zarez.

Tajna uslovnog refleksa koji smo višedecenijskim naporom uspostavile između izbijanja krize i upućivanja telefonskog poziva najboljoj prijateljici (premda nije tajna da je zovemo i na prvi nagoveštaj problema, a pogotovo po okončanju krize) krije se u činjenici da je prijateljica okosnica našeg svakodnevnog života. S njom smo gotovo u platonskom braku! Punom podrške, pažnje i razumevanja. Ona nam je jedan od potpornih stubova. I to onaj korintski – lep i kitnjast. Ali, do neprikosnovenog mesta u našim životima ona nije došla pukim slučajem. Morala je proći kroz brojna iskušenja i kao pravi podvižnik dokazati svojoj nerođenoj sestri, to jest vama, da za vas uvek:

ONA IMA VREMENA

Kad dođu neki čudni dani i uhvati vas onaj neobjašnjiv osećaj kome je nepoznati, ali maštoviti narodni jezikotvorac dao tako prigodan naziv neizdrž, a ukućani se razbeže pred vašim smrknutim licem kao da je simptom neke ozbiljne zarazne bolesti, znate ko vas neće izneveriti. Hvatate se za slušalicu. Prst igra po brojčaniku. I maratonski telefonski razgovor, potpuno nepravedno izostavljen iz olimpijskih disciplina (da vidim Felpsa kako pliva po zvučnim talasima tri sata bez predaha), može da počne. Može najbolja prijateljica da bude u poslu do guše, i uglavnom jeste, ali čim čuje vaš glas, nepogrešivo zaključuje koliko je ozbiljna situacija. I ostavlja sve, hvata virtuelno crevo za vodu i daje sve od sebe da ugasi požar.

ONA IMA RAZUMEVANJA

Napravili ste grešku. Očešali ste auto, izgubili ste kontrolu u raspravi sa partnerom, pukao vam je film pred kolegom… I dok osećaj krivice još struji vašim venama, najbolja prijateljica lepo će vam objasniti da vi niste superčovek pa da vam svaki potez odiše Budinom prisebnošću i da je potpuno normalno ponekad i pogrešiti. Pronaći će sijaset opravdanja kojima će potkrepiti svoju teoriju da niko ne bi bolje postupio u nametnutim okolnostima. A njene reči imaju moć da otope i poslednji stalaktit vaše nesigurnosti. Doduše, nije vam prvi put da pogrešite, ali vaša prijateljica znalački to ostavlja po strani uz izjavu da ste prvi put pogrešili baš na taj način. A prvi mačići bacaju se u vodu.

Ličnosti / Tema broja
Online dating rex

Ljubav u doba interneta

19956820 1691852481109951 596611513063818255 o

DA LI ŽENE MOGU SVE?

Stalking warning signs safety tips 1 661x496

KADA UDVARANJE POSTANE PROGANJANJE

44cb9dbcddc56ee0e0f9f2a35fe17242

Šta ženu čini neodoljivom

David beckham hugging his kids instagram picture jan 2017

Tate za Oskara!