Ličnosti / Tema broja
06407bfb7a89ebfe09de2f68d4c0cf5b

ŽENE UVEK ŽELE LJUBAV!

Potreba za ljubavlju u zrelim godinama nema veze sa starošću i usamljenošću. Koliko je divan osećaj biti zaljubljen i voleti čak i kad mladost prođe, s nama su podelile poznate beogradske dame koje ne kriju koliko su ispunjene što uživaju u nekoj novoj i opuštenijoj dimenziji ljubavi

Sa opsesijom s kojom današnji mediji proklamuju mladost i lepotu, logično je zaključiti da ljubav traže samo mladi ljudi. Ipak, vremena se menjaju. Živimo duže, žene duže ostaju u dobroj formi, zdrave su, aktivne, vode računa o nezi i lepoti... Samim tim, sve je više onih koje traže partnera kako bi ispunile neku novonastalu prazninu. Nije važno koliko imate godina! Jedna činjenica u ljudskoj prirodi nikad se ne menja: niko ne voli da se oseća usamljenim. Svako ima prava na produženu fizičku, intelektualnu i, zašto da ne, seksualnu moć.

Kad žena dođe ili pređe granicu pedesetih, godine postaju samo nebitan broj. Ali, zato sve drugo postaje značajnije. Posle razvoda ili tragičnog gubitka nekoga koga (ni)je volela, ona postaje slobodna žena. Posle niza godina vladavine drugačijih prioriteta, zašto ne bi poželela i nešto više od života?

To je period kad se kod njih pojavljuju unutrašnji konflikti: s jedne strane pravo da sa svojim životom rade šta žele, ali i neizbežno suočavanje sa odgovornostima prema ličnom okruženju. Mnoge žene koje su čitav život provele brinući o porodici, bile dobre supruge i marljivo gradile karijeru, u nekom trenutku osete zasluženo olakšanje.

Budi im se želja da iznova otkriju strasti iz mladosti, ne samo seksualne. Fizička strast bila je važnija u mladosti, sad je to, prirodno, umanjena motivacija. Jedan seniorski odnos ne zasniva se ni na kakvim interesima nego na čistim emocijama i zbog toga može da bude dugotrajniji od mladalačkog. Zrela žena dobro zna kako da usreći muškarca pored sebe.

Potreba za ljubavlju u zrelim godinama nema veze sa starošću i usamljenošću. U suštini, nijedna žena u sebi ne oseća starost. I uglavnom nije usamljena. Ima čak i ispunjen život – decu, unuke, putuje... Ali, ima i ideju o ljubavi. Želi ponovo da gleda svet očima nekog drugog. Uprkos tome što su bore vidljive u ogledalu, one ne poništavaju osećaj unutrašnje mladosti.

Ličnosti / Tema broja
Online dating rex

Ljubav u doba interneta

19956820 1691852481109951 596611513063818255 o

DA LI ŽENE MOGU SVE?

Stalking warning signs safety tips 1 661x496

KADA UDVARANJE POSTANE PROGANJANJE

44cb9dbcddc56ee0e0f9f2a35fe17242

Šta ženu čini neodoljivom

David beckham hugging his kids instagram picture jan 2017

Tate za Oskara!