Muški svet / Iz muškog ugla
Tehnologija kitchenista

Tehnologija

Kako koristiti telefon u romingu?

Priredio: Nikola Todorić

Kako koristiti telefon u romingu?

Cene u romingu znatno se razlikuju od onih u nacionalnom saobraćaju, a mnogi korisnici svoje ustaljene navike u mobilnoj komunikaciji ne menjaju kada su na putu. Bez obzira na to koju mrežu koriste, saveti koji slede pomoći će vam da ostvarite efikasnu komunikaciju bez visokih računa po povratku iz inostranstva:

• Pre polaska na put savetujemo vam da se informišete o cenama i uslugama koje vaš operater nudi u saradnji sa svojim inostranim partnerom na određenoj destinaciji.

• Raspitajte se da li vaš operater nudi specijalne roming promocije u vidu paketa dodatnih minuta i megabajta za prenos podataka.

• Pre polaska na put deaktivirajte uslugu govorne pošte. Prijem i preslušavanje govorne poruke tarifira se kao dolazni i odlazni poziv u romingu.

• Slanje SMS poruke za proveru stanja na računu kod nekih operatera se tarifira prema važećem cenovniku za SMS u romingu.

• Budite oprezni prilikom korišćenja interneta, to jest prenosa podataka. Ukoliko nije neophodno da u svakom trenutku imate pristup internetu, na telefonu podesite opciju za zabranu prenosa podataka u romingu. Otvaranje priloga, mejlova, video-materijala i fotografija na društvenim mrežama stvara veliki internet saobraćaj.

• Proverite da li vaš aparat ima Wi Fi opciju i gde god je ona dostupna, koristite lokalnu Wi Fi mrežu za opciju prenosa podataka. Obratite pažnju na to da će se, ukoliko dođe do prekida Wi Fi signala a usluga prenosa podataka nije deaktivirana, vaš aparat automatski prebaciti na GPRS mrežu i nastaviti prenos podataka koji se tarifira prema cenovniku za roming.

• Čitajući prateća uputstva i obaveštavajući se kod svog operatera, upoznajte se sa karakteristikama svog smart telefona. Smart telefoni sadrže u sebi aplikacije koje zahtevaju vezu sa internetom, na primer automatsko ažuriranje softvera, aplikacija ili elektronske pošte. Zbog toga preporučujemo da isključite opciju automatskog ažuriranja podataka.

26 listova u minuti

Kompanija „Samsung Electronics” predstavila je A4 kolor laserske i multifunkcionalne štampače sa NFC opcijom, namenjene malim i srednjim preduzećima. Glavne funkcije ovih kolor laserskih i multifunkcionalnih štampača ProXpress su NFC tehnologija, „Samsungova” otvorena platforma XOA-Web, ReCP i polimerizovani toner, što omogućava lakše mobilno štampanje sa profesionalnim kvalitetom boje i većom brzinom izbacivanja od 26 listova u minuti. Štampači imaju širok ekran od 4,3 inča osetljiv na dodir, koji uvećava sveukupnu efikasnost u poređenju sa sličnim proizvodima koji imaju LCD displej u samo dva reda. Taj displej omogućava pristup unapred instaliranim rešenjima i smart operacijama na korisničkom interfejsu.

 

Šta sve leti možete čuvati u frižideru

- Organske preparate za negu kože i preparate sa vitaminom C. Vitaminski i prirodni preparati sadrže manje konzervansa pa je bolje držati ih hladnim.

- Ulja za lice najboljeg kvaliteta sadrže visok nivo eteričnih ulja, kao što su kamilica, lavanda i tamjan. Vremenom mogu da izgube svoja svojstva kao, na primer, maslinovo ulje. Čuvajući ulja u frižideru održavate ih uvek svežim.

- Ohlađen sprej za noge na bazi peperminta može biti okrepljujući za umorne noge.

- Kreme za oči, gelovi i maske. Kad su hladni ovi preparati smanjuju nadutost.

Muški svet / Iz muškog ugla
B1b0062

OMILJEN MEĐU ŽENAMA - BALI BEG!

Vaterpolo

Odbrana titule šampiona