Plus / Putovanje
Scroll krf feb17

Krf – Smaragdna oaza Jonskog arhipelaga

Ukoliko se još uvek niste odlučili za destinaciju na kojoj ćete provesti leto, preporučujemo vam jedno od najlepših grčkih ostrva, šumoviti Krf. Ovo ostrvo predstavlja drugo po veličini iz grupe od sedam Jonskih ostrva, koje zbog bujnog zelenila i velikog broja raznovrsnog drveća nazivaju „Zeleno ostrvo“.

Krf predstavlja ostrvo beskrajne prirodne lepote, pesme i muzike, kombinacija kospomopolitskog i tradicionalnog. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim skrivenim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima.

Ljupki gradići na Krfu odstupaju od grčke tradicije i okrenuti su mediteranskom nasleđu. Pored prelepih plaža u peščanim uvalama nalazi se i sam grad Krf, veliki turistički centar, koji predstavlja prelepu oazu zelenila, malih ostrvlja i tirkiznih uvala. Grad je karakterističan po prelepim trgovima i uskim uličicama u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura.

Za ljubitelje istorije kulture i civilizacije, na zapadnoj strani ostrva nalazi se Paleokastritsa, mesto na kojem su arheolozi pronašli ostatke gradova opisanih još u Homerovim pričama, a u okolini se nalaze i stare crkve i tvrđave, kao i veliki broj manastira kojih na Krfu ima preko 800. Našim turistima posebnu pažnju privlači muzej “Srpska kuća”, kao i ostrvo Vido koje ima poseban istorijski značaj i povezuje naš narod sa Krfom. Plaže sa kristalno čistom vodom idealne su za ljubitelje kupanja, ronjenja i morskih sportova, dok postoje i plaže sa celodnevnim žurkama, koje su idealne za mlađe generacije. Za najmlađe posetioce ostrva tu je najveći akva park u Grčkoj Aqualand sa mnogobrojnim toboganima i bazenima.

Jedno od najpopularnijih letovališta na Krfu je Dasija, gde Odeon World Travel svojim putnicima nudi smeštaj u studijima i apartmanima Vile Prokopis, koja je odlično pozicionirana u neposrednoj blizini plaže. Hotel Belvedere koji se nalazi na jugo-istočnoj obali nudi all inclusive uslugu po odličnim cenama.

Kažu da svako ko jednom poseti ostrvo Krf, uvek mu se vraća. Da li je to zaista tako, ovog leta uverite se i sami. U tome će vam pomoći turistička agencija Odeon World Travel, koja je za letnju sezonu 2017. pripremila aranžmane u trajanju od 11 i 12 dana direktnim čarter letom, a cene paket aranžmana se kreću već od 265 evra.


 


 

Plus / Putovanje
Owt izrael

Izrael – Sveta zemlja kontrasta

Korpa 5

Leto u Kraljevim čardacima

Owt majorka

Velika dama Balearskih ostrva

Owt korzika

Upoznajte čarobnu Korziku!

Img 5850 (large)

STARA PLANINA RESORT – VIKEND IZ SNOVA!