Plus / Putovanje
Scroll zakintos feb17

Zakintos – plaže iz snova čekaju na vas

Zakintos predstavlja biser Jonskog mora nadaleko poznat po idiličnim pejzažima, prelepim peščanim obalama, plavom moru i magičnim zalascima sunca. Nalazi se južno od Kefalonije i jedno je od najsunčanijih ostrva Grčke koje odlikuje blaga klima i mnoštvo zelenila.

Laganas je najpoznatije i najveće odmaralište na ostrvu, naročito popularno među mlađim turistima. Nalazi se u južnom delu Zakintosa i ovde se nalazi najduža plaža na ostrvu, dužine oko 9 km. Pored Laganasa jedno od najposećenijih letovališta je i Tsilivi. Tsilivi se nalazi na severoistočnoj obali Zakintosa udaljeno je 9 km od aerodroma i samo 5 km od glavnog grada. Veoma je popularno mesto za porodični odmor zahvaljući peščanoj plaži koja je dugačka 4 km i nudi uživanje u svim sportovima na vodi. Samo mesto ima veliki broj taverni, restorana kao i prodavnica i marketa. Redovan gradski saobraćaj će turistima omogućiti brzu i laku vezu sa ostalim mestima na ostrvu.

Na severozapadnoj obali ostrva nalazi se Navajo, najpoznatija plaža koja predstavlja skrivenu uvalu pristupačnu samo sa mora, sa najsitnijim belim kamenčićima, nestvarno tirkiznim morem i poznatom olupinom broda po kojoj je dobila ime, a koja je ujedno i zaštitni znak Zakintosa.

Osim nje na ostrvu se izdvajaju i plaže Vasilikos, Gerakas, Spianca, Banana i mnoge druge na južnoj obali.

Tokom letovanja na Zakintosu ne smete propustiti Plave pećine, koje privlače na hiljade posetilaca svake godine i nalaze se odmah ispod svetionika na rtu Skinari. Svakako su jedan od najpoznatijih prirodnih atrakcija na ostrvu, a otkrivene su 1897. godine. Pećine duguju ime plavoj boji mora u njima. Objekti pod vodom čine se plavim uključujući i turiste koji mogu da plivaju unutar pećina.

Zbog svog mekog peska i čiste vode, ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu. Obzirom da ovde Kareta Kareta kornjače polažu jaja, da bi se zaštitila legla i opstanak ove vrste, područje je prvo u Grčkoj postalo nacionalni primorski park.

Sve one koji se odluče da dinamičan odmor provedu na Zakintosu osvojiće gostoljubivost domaćina i bogato istorijsko i kulturno nasleđe ovog ostrva.

Kada je reč o mladima, Zakintos je definitivno najposećenije ostrvo, a nadaleko poznato mesto Laganas predstavlja centar zabave i provoda.

Ukoliko ovog leta želite da otkrijete sve tajne ovog bisera Jonskog mora, turistička agencija Odeon World Travel pripremila je ponudu aranžmana za Zakintos. Odaberite aranžmane u trajanju od 11 i 12 dana avionom već od 275 €, ili odlazak autobusom i povratak avionom po ceni od 145 € (07.06. 13 dana).

Plus / Putovanje
20108529 1695127570782442 7243601144820895949 n

ŠETNJA KROZ DŽUNGLU!

Owt andaluzija

Andaluzija – vrelo srce Španije

Belek2

GDE ZEMLJA DODIRUJE RAJ!

Owt terme ptuj

Terme Ptuj – hedonizam na svakom koraku!

Owt krit

Egzotični Krit - vaša destinacija ovog leta