Vesti / Vesti
Samos feb17

Samos – ostrvo jedinstvene prirodne lepote!

Stiglo nam je leto, a sa njim na dnevni red dolazi i izbor destinacije za letovanje. Nekima je to mukotrpan posao, dok drugi uživaju u istraživanju i planiranju godišnjeg odmora. Turistička agencija Odeon World Travel i ovog leta olakšaće vam izbor svojom zanimljivom ponudom.

Ovog puta predstavljamo vam Samos, grčko ostrvo jedinstvenih prirodnih lepota, gde se istorija i kultura prepliću sa tradicijom, a mit i stvarnost postaju jedno. Ovo živopisno ostrvo, čiji je glavni grad Vati poznatiji kao Samos, smešteno je u istočnom delu Egejskog mora. Legenda kaže da je upravo Samos mesto rođenja boginje Here, koja je zaštitnica ovog ostrva i u čiju čast je sagrađeno najveće svetilište na ovom ostru. Prekriveno zelenilom i okruženo brojnim netaknutim plažama, idealna je destinacija za sve ljubitelje prirode. Ovo ostrvo mesto je rođenja i grčkog filozofa i matematičara Pitagore. Burna istorija ostavila je brojne tragove koji danas predstavljaju kulturno - istorijsku, umetničku i estetsku vrednost ostrva, priznatu i od strane UNESCO-a.

Na Samosu se nalazi veliki broj predivnih plaža među kojima su najpopularnije Kokkari, Pithagorio, Tsamadou, Lemonakia, Psili Amos i mnoge druge. Neke od najlepših plaža su izolovane i nude potpunu privatnost za sve avanturiste koji žele da se prepuste uživanju u prirodnim lepotama ostrva. Ukoliko želite da svoj odmor upotpunite izlascima i noćnim provodom gradovi Samos i Karlovassi nude odličan i raznolik izbor barova i restorana, a slikovita i živopisna mesta Pythagorio i Kokkari su idealna za šetnju pored mora i uživanje u odličnim restoranima. Za ljubitelje šopinga tu je i veliki broj prodavnica i radnji sa kvalitetnom garderobom ali i na daleko poznatim ručno rađenim nakitom od srebra.

Sve ovo Samos čini idealnom destinacijom za letovanje, kako za porodičan odmor, tako i za odmor parova i zabavu mladih.

Najpoznatiji proizvod Samosa je vino koje se pravi od lokalnog muskatnog grožđa i predstavlja lokalni specijalitet koji se izvozi u veliki broj zemalja širom sveta. Šumovito ostrvo sa izuzetno plodnim zemljištem, planinama, beskrajnim vinogradima i maslinjacima poznato je i po proizvodnji maslinovog ulja, meda, južnog voća, suvih smokvi i badema. Ostrvo je poznato i po narodnom stvaralaštvu a posebno po izradi predivne crvene keramike, grnčarije, tepiha i lepo dizajniranih torbi napravljenih od kozje vune i tkanine.

Prvi polazak za Samos zakazan je za 20.06. i zato nemojte trošiti vreme na razmišljanje, jer vremena je malo, a mesta još manje.


 

Vesti / Vesti
Bilbord

Pogledajte PRVI TREJLER igranog filma PRINC RASTKO SRPSKI!

Letnja revija filmova 1

Projekcija filmova na Smederevskoj tvrđavi

Adventure outdoor fest

MG MIVELA VAS POZIVA NA PRVI ADVENTURE OUTDOOR FESTIVAL U SRBIJI

Img 6542

Sa kim flertuje Slaven Došlo?

20117042 1693881370907062 7761736624065223654 o

IZLOŽBA - TITO U AFRICI / SLIKE SOLIDARNOSTI