Zabava / Ljubav i seks
F6b80382cdc250a62583a0e802bb4dfd

Blokada budućnosti

On je šarmantan i zgodan, očigledno je da mu se dopadate pa se upuštate u flert. Znate da je oženjen, ali vas to ne brine, jer ste sigurni da nikad sebi ne biste dozvolili da postanete nečija druga žena. Ipak, iz radoznalosti, bez razmišljanja o posledicama, upustili ste se u vezu, ali i zaljubili!?

Piše: Slavica Pejković Foto: press

Naravno da se dobro osećate i da vam prija pažnja muškarca, iako vam nije onoliko dostupan koliko biste hteli. Međutim, impresionirani ste činjenicom da vaš muškarac voli samo lepe i pametne žene i zato je izabrao baš vas, zar ne!? Ignorišete sve opasne signale, puštate da se stvari razvijaju svojim tokom. Iznenada progledate i shavatite da ste izgubili jednu, dve ili više godina svog života. Bez ikakve perspektive.

Odluka da postanete ljubavnica oženjenog muškarca je gigantski korak unatrag!Pokušali ste da prekinete više puta, ali nekako vam to baš i ne ide. Postoje dobri razlozi zašto je raskid sa oženjenim partnerom toliko težak. Najteže je shvatiti šta se tu zapravo dešava, kako biste na kraju napustili tu suludu trku, iznova se prizemljili i ponovo koračali napred. Teško je ostati i nešto promeniti. Najverovatnije da zbog vas ženu neće ostaviti! Ali, vas, tamo negde u budućnosti, sigurno čeka ljubav...

Ništa ne može da vam više sroza samopouzdanje nego veza sa oženjenim muškarcem, koji ne može 100% da vam se posveti. Čak iako to podseti na potpunu posvećenost, možete li da budete sigurni da će to trajati, i položiti test vremena? Nemoćni ste i sebe ne možete da oslobodite.

Navodimo pet osnovnih razloga koji objašnjavaju zašto ste još u takvoj vezi i kako možete da povratite svoj život i stavite ga u svoje ruke.

1. Duboko i neprirodno ste zaronili u laži

Deo razloga zašto vam toliko dugo treba da ga se odreknete leži i u tome što vam se sve te laži zapravo dopadaju.

Devet najčešćih laži koje vam vaš oženjeni partner govori:

- Nikad se sa njom ne bih oženio da sam sreo tebe pre nje.

- Uskoro ću je napustiti.

- Mnogo te volim. Potrebno mi je da si tu i da to sa mnom sačekaš.

- Ne mogu da je ostavim zbog dece.

- Oženiću se tobom, tebe sam čekao čitavog života.

- Ne spavamo zajedno. O seksu nema govora.

- Ne volim je. Mislim da nikad i nisam. Ti si moja srodna duša.

- Rekla mi je da mogu da se viđam sa kim hoću, i ona ima nekog.

- Odvratna je i zla. Prava veštica.

Sve to prestanite da slušate! Istina je da se ovde uopšte ne radi o vašem oženjenom muškarcu, nego 100% samo o vama. Zaslužujete više nego nečije ostatke. Do god to ne prihvatite i ne krenete da volite sebe, živećete ovaj tužni poluživot. Zašto biste sumnjale da će vam neki drugi muškarac biti posvećen i veran u potpunosti?

2. Pomalo ste postali zavisni od dramaturgije i svoje uloge u toj melodrami

Ne, niste ni nesigurni, ni konfuzni. Tačno znate zašto postoji takav problem jer ste dovoljno pametni. Samo se pred sobom pretvarate kad kažete ne znam šta da radim! Zašto? Zato što vam se dopala uloga tužne, tragične princeze, kao u holivudskom filmu. Uzgred, takav osećaj deli i on. Mislimo na princa tragičara! To je dobro za Holivud, ali ne i za realan život. Bolje će biti samo ako počnete da hodate prema kraju veze.

Ali postoji i jedna stvarna činjenica koja može da vas ohrabri: zapravo je lakše za vas nego za njega, jer on je u većem problemu. Popravljanje stvari u braku, čišćenje ogromnog smeća koje je za sobom ostavio, mnogo je teže od onog što vi morate da učinite.

3. Očajnički tražite ljubav i nežnost

Da, svi žele ljubav, lepe reči. Laskanje, poklone, intimu... Želite nežnost, romansu, uzbuđenje, obožavanje, zadovoljstvo...Bilo šta...To bilo šta postaje problem. Biti tako očajan siguran je način da i dalje radite na smanjivanju samopouzdanja. Postajemo opsesivni jer smo gladni pažnje i potvrđivanja. Kad očajnički želite te stvari, onda prestajete da gradite svoj život i jednostavno počinjete fiksiranje bilo kog potencijalnog izvora kako biste to i ostvarili. Drugim rečima, ono što vam je potrebno, to je odvikavanje od zavisnosti i briga o svom emocionalnom zdravlju.

4. Sebi izgovarate jednu veliku laž: Nisam dovoljno snažna da ga napustim!

Zaljubljeni ste i strpljivi. Negde u nekom ćošku pokušavate da sve razumete. U suštini, sve to vam pokazuje koliko ste snažni. Sposobni ste da volite u neverovatnim okolnostima. Ne tražite komfor za ljubav. Naravno da ste takođe jaki da ga napustite zauvek i konačno procvetate!

5. Još niste shvatili da ste ovom vezom zablokirali stvarnu ljubav

Skrivanje sa oženjenim muškarcem nije ljubav o kojoj ste sanjali! Zarobljeni ste, čekate i nadate se da će ON promeniti nešto u vašem životu, a to nije ono kako ste zamišljali da ljubavni život treba da izgleda. Borite se za sebe.

Šest osnovnih koraka kako izaći iz veze sa oženjenim muškarcem:

1. Počnite da se viđate sa nekim slobodnim muškarcem

Čak iako je bolno ili vam baš mnogo nedostaje, započnite vezu sa drugim, da biste se prisetili snova o muškarcu koji će vas voleti.

2. Prestanite da vodite ljubav sa njim.

Što više seksa sa njim, sve više hemijske reakcije. Detoksikacija izgleda nemoguća.

3. Prekid ne zahteva državnički govor

Možete da napravite mali koncept, izaberete dobro vreme i mesto gde ćete sve izgovoriti. Učinite to brzo, za manje od pola sata, Ne dozvolite da vas nagovara da promenite mišljenje. Ne činite to sebi! Ali učinite za sebe.

4. Potrebna vam je podrška

Više nego ikad potrebne su vam prijateljice. Oslonite se na njih, Dozvolite im da vas podržavaju i narednih nekoliko meseci...

5. Započnite proces razdruživanja

Manje ili više komplikovano odstranite sitnice i stvari koje vas podsećaju na njega, blokirajte pozive, poruke, izbrišite ga sa društvenih mreža.

6. Brinite se o sebi najbolje što znate

To je veoma važno. Ne zavlačite se u kućni bioskop. Promenite frizuru, vežbajte, jedite zdravo, uživajte u deblokadi emocija.


 

 

 


 


 


 

 

 

Zabava / Ljubav i seks
17191878 1646495152312351 4323606010846687010 o

MUŠKA SOBA ČUVA BRAK! 

Rehost 2016 9 13 452adabe d709 458f 87e2 c39d61d82450

Kako da ti kažem da te volim?

Keithnnicole

Idilična kantri bajka

Tumblr oaisg8fd171qz6f9yo5 1280

Poetika nepoznatog

Erominana

Vanredno stanje uma